Besparen op verwarmen en verlichten

Verwarming, koeling, ventilatie, warm water en verlichting zijn de grootste energieverbruikers van een gebouw. Het treffen van energiebesparende maatregelen en zelf duurzaam opwekken van energie zorgt ervoor dat energie ook in de toekomst betaalbaar blijft. Een gebouwadvies kan u hierbij helpen.

Quickscan
Ook van een nieuw gebouw kan het werkelijke energieverbruik door meerdere oorzaken behoorlijk tegenvallen. Op basis van kengetallen en ervaringscijfers kan worden vastgesteld wat als “normaal” verbruik geldt. Een kort onderzoek en een rondgang door het gebouw is meestal voldoende voor het opsporen van mogelijke oorzaken van een hoog verbruik.

Advies op maat
Het advies op maat levert antwoord op al uw energievragen als het gaat over wat er beter kan, wat hiervoor nodig is en wat dit op termijn oplevert. MM Energiediensten doet u graag een passend voorstel.

EnergiePrestatieAdvies (EPA)
Het EnergiePrestatie Advies is een gecertificeerde methodiek om aan te geven hoe energiezuinig een gebouw is. Dit wordt uitgedrukt in een energielabel. Het label is wettelijk verplicht bij verkoop en verhuur van een gebouw. Het EPA-maatwerkadvies geeft aan hoe u de energiezuinigheid plus de kwaliteit van het binnenklimaat kunt verbeteren.

MM Energiediensten beschikt over de vereiste certificaten voor het opstellen van energielabels en EPA-maatwerkadviezen voor woningen en utiliteit.